Ochii verzi par că zâmbesc într-una și au un motiv întemeiat: gama de culori care îi face să arate și mai pătrunzători este extrem de mare. Realizarea unui machiaj pt ochi verzi  nu este grea, iar ceea ce este nemaipomenit e că poți să experimentezi cât mai mult. Culoarea piersicii, galben-verziu sau smarald se potrivesc foarte bine ochilor tăi verzi și îi vor scoate în evidență. Pe lângă toate acestea, este absolut necesar să ai nuanțe de fard nude și nuanțe de purpuriu, deoarece ele sunt cele mai indicate atunci când vine vorba de machiajul ochilor verzi. Culoarea ochilor este foarte bine accentuată dacă folosești contraste roșiatice precum portocaliu, roz sau cărămiziu. În cazul în care vrei ca ochii tăi să pară mai mari, optează pentru un machiaj în culori metalice și violet.

Machiaj de zi și de seară pentru ochi verzi

        Pentru machiaj natural de zi ochi verzi este indicat să folosești nuanțe monogcromatice, de preferabil din gama măslinie. Poți să folosești și nuanțe din gama bej sau auriu și farduri în nuanțe de șampanie. Evită nuanțele argintii, te vor face să arăți agresivă. Încearcă un fard de culoarea lila și apoi aplică subtil pe pleoapa de sus un eyeliner și vei opține un machiaj natural pentru ochii verzi care să sublinieze atât culoarea ochilor cât și forma feței.

        Pentru machiaj de seara ochi verzi, profesioniștii ne îndeamnă să folosim culori cât mai puternice. Sunt indicate nuanțele sidefate și tonurile roșiatice sau gri. Pentru un aer mai glamour, folosește un fard monocromatic auriu împreună cu un eyeliner. Dacă vrei să subliniezi frumusețea ochilor prin machiaj, atunci încearcă să păstrezi culoarea rujului cât mai naturală.

        Este important să fii atentă atunci când folosești nuanța albastru, deoarece în unele cazuri poate trece neobservată în comparație cu culoarea ochilor. Nu folosi culori care sunt identice cu culoarea ochilor tăi, deoarece ultimul lucru pe care ți l-ai dori este să arăți nenatural. Așadar, evită verdele pentru că sunt mari șanse să nu te ajute cu nimic și să te facă să arăți obosită. În aceeași situație se află și nuanțele de negru, care te pot face să arăți brutal. Sfatul specialiștilor este să apelezi la nuanțe de bej și gri. Nu uita că trebuie să alegi culorile și în funcție de culoarea tenului dar și de nuanța pe care o au ochii tăi. Mai jos, îți voi arăta cum să faci un machiaj natural pentru ochi verzi.

Model machiaj pentru ochi verzi

Ai nevoie de:

 • fard nude;
 • fard nuanța piersică;
 • fard nuanța roșu-roziatic;
 • pensule pentru fard;
 • eyeliner maro;
 • mascara.

Pași:

 • aplică un strat de fard nude;
 • în zona din exterior a ochiului, aplică nuanța piersică;
 • spre interiorul ochiului, aplică culoarea roșu-roziatic;
 • folosește o pensulă specială pentru a aplica aceeași culoare pe linia inferioară a genelor;
 • evidențiază colțurile interioare ale ochiului cu ajutorul unui fard alb și folosește o pensulă pentru blending;
 • aplică eyeliner-ul maro și mascara.

Acest machiaj este excelent pentru perioada zilei și poate fi asortat cu un ruj nude și machiaj de față cât mai natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here