Ne gândim la petrecere și deja suntem cu zâmbetul pe buze. După care începem să planificăm cum anume ne îmbrăcăm, cum ne aranjăm părul și cum anume ne vom machia, lucru care ne dă de gândit. Deoarece e posibil să nu avem foarte mult timp pentru toate, așadar, avem nevoie de un machiaj frumos de seară și care să fie simplu de realizat. Ai nevoie de idei și sfaturi? Aici le găsești.

        Îți dorești un machiaj de seară simplu și frumos? Nu te gândi că îți va lua o mulțime de ore să îl realizezi, din contra. Vei arăta nemaipomenit în cel mult 40 de minute, dacă o să respecți câteva reguli de beauty. Dacă îți dorești un machiaj de seară simplu, poți să folosești modelul pe care l-am prezentat în articolul trecut. Dacă îți dorești un machiaj de ocazie, atunci va trebuie să schimbăm câte ceva. Machiajul de seară trebuie să te scoată mai mult în evidență și poate fi influențat de câteva lucruri precum:

 • Anotimpul. Iarna este indicat să optăm pentru culori sidefate sau mai închise, pe când vara putem folosi un machiaj mai light.
 • Ocazia. Un machiaj de nuntă va fi întotdeauna diferit de cel de party, chiar dacă este la fel de strident.
 • Îmbrăcămintea. Machiajul are rolul de a completa ținuta pe care o alegi, deci nu trebuie neglijat.

Machiaj de seară – ce să faci și ce să nu faci        

Asigură-te că folosești produsele corecte și potrivite tipului tău de ten. De asemenea, fii sigură că produsele sunt calitative, pentru un rezultat mult mai durabil și satisfăcător. Și, dacă ai ajuns la machiaj, asigură-te că ai ales din timp ținuta și accesoriile și în funcție de cele două vei realiza și machiajul profesional de seară.

        Nu uita că pregătirea tenului este esențială, la fel și baza. Aplică un primer calitativ și vei reuși să ascunzi imperfecțiunile și să arăți bine pe tot parcursul serii. Poți folosi, cu câteva minute înainte de machiaj, o cremă hidratantă, în cazul în care ai tenul uscat.

        Nu încerca să folosești „prea mult” ci alege un element al feței pe care îți dorești să îl scoți în evidență și aplică niște culori mai îndrăznețe. Dacă este vorba de buze, atunci este cazul să folosiți un ruj aprins. În această situație, folosiți culori neutre pentru ochi și pomeți. Tips: exfoliază buzele înainte de a le da cu ruj, vor avea o culoare mai puternică iar rujul va rezista mai mult timp.

 

        Dacă ai un ten cu imperfecțiuni, folosește un fond de ten compact, iar mai  apoi aplică un corector pe zonele cu probleme de la nivelul feței. Tips: Fixează cu pudră fondul de ten, pentru o rezistență îndelungată.

        Dacă ești brunetă, folosește ceva mai multă culoare pentru a reuși să echilibrezi nuanța feței cu cea a părului. Dacă ești blondă, atunci folosește cât mai multe nuanțe de bej, care vor spori frumusețea naturală. Iar pentru părul roșcat este romandat ca nuanțele folosite în machiaj să nu intre în competiție cu nuanța părului tău. Tips: este important să folosești pensule și bureți de machiaj profesionale, pentru ca machiajul tău să fie uniformizat.

Ce produse sunt un must dacă vrei un machiaj de seară?

 • primerul și fondul de ten;
 • fard de pleoape și eyeliner;
 • mascara și creion de sprâncene;
 • pudră pulbere;
 • blush și pensule profesionale;
 • contur de buze și ruj;

Machiajul nu trebuie să fie neapărat puternic, ci doar să contureze adecvat trăsăturile frumoase ale feței. Astăzi, în tendințele beauty găsim accente de nuanțe metalice și eyeliner, dar și naturalețea și buzele de efect. Pentru rezultatul dorit, vă sfătuiesc să încercați machiajul și înainte de eveniment, pentru a experimenta și a-ți da seama ce se potrivește și ce nu. Astfel, eviți surpizele neplăcute și panica dinainte de eveniment.

 

Cum să realizezi un smokey eye

Iar dacă nu știi cum anume să realizezi smokey eye de petrecere, îți las aici pașii:

 1. Aplică fondul de ten;
 2. Aplică primere pe pleoape și o nuante de nude pentru fixare;
 3. Aplică fard negru, în colțul din exterior al pleoapei până pe jumătate;
 4. Aplică un fard gri metalic pe toată suprafața pleoapei dar și pe pliul ei;
 5. În colțul extern al ochiului și pe arcadă, aplică un fard deschis;
 6. Aplică eyeliner negru și mascara;
 7. Aplică pe sub pleoapă corector și pudră pentru a elimina surplusul de fard.

Cu fiecare încercare, smokey eye îți va ieși tot mai bine. Îți las mai jos mai multe fotografii care să te ajute în încercarea ta. Și nu uita să verifici blogul pentru cele mai noi și folositoare tipsuri de makeup. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here