Aplicat cum trebuie și moderat, machiajul poate fi cel mai bun prieten al femeii. Însă trebuie să ținem cont de niște reguli importante, precum culoarea ochilor, care este definitorie pentru machiajul pe care îl vei alege.  Cum o femeie este încrezătoare atunci când se simte frumoasă, este imperios necesar să știm ce machiaj vom folosi.

        Machiaj pentru ochi căprui

Această culoare este cea mai răspândită și este des întâlnită la persoanele cu ten deschis și păr de culoare închisă. Partea bună este că machiajul se asortează cel mai ușor la această culoare de ochi. Poți alege orice culoare vrei și poți experimenta cât mai mult, cu încrederea că nu vei da greș. Însă, ochilor căprui se potrivește cel mai bine machiajul natural, cu nuanțe de piersică și maro cald. Dacă vrei un machiaj de seară, atunci poți alege nuanțe de albastru și argintiu, asortat cu un ruj roșu.

        Machiaj pentru ochi verzi

Atâta timp cât ai câteva cunoștințe cromatice, nu este atât de greu să realizezi un machiaj profesional. În ceea ce privește ochii verzi, tot ce trebuie să faci este să îi pui în valoare. Culorile care se asortează cel mai bine sunt cele din gama cromatică roșu. Poți să mergi pe culori precum mov, roșu, vișiniu sau cărămiziu. Dacă îți dorești un machiaj mai îndrăzneț, fă-ți un cateye combinat cu o nuanță de ruj vișiniu. Este foarte important să eviți nuanțele de verde, care sunt de aceeași culoare cu ochii tăi.

        Machiaj pentru ochi albaștri 

Este foarte simplu să realizezi un machiaj pentru ochii albaștri.  În acest caz, un ruj strident și mascara sunt suficiente pentru a scoate în evidență frumusețea ochilor tăi. Dacă vrei să aplici fard, atunci culorile care se potrivesc cel mai bine sunt cele mai naturale din fardul tău: cele maro, pământii, aurii, violet și roz.

        Machiaj pentru ochii negri

 Ochii negri sunt cei mai rar întâlniți, mai rar decât cei albaștri, așadar va fi dificil să găsești imagini cu machiaj pentru ochi negri. Și în acest caz, poate fi suficientă mascara, împreună cu rujul strident, deoarece ochii tăi deja sunt pătrunzători. Însă dacă îți dorești ceva mai complex poți opta pentru smokey eye și nuanțe de vișiniu sau gri.

        Machiaj pentru ochii gri

 Sunt foarte puține persoane cu ochi cenușii, culoarea aceasta fiind des confundată cu ochii albaștri. În acest caz, este indicat să alegi culori asemenătoare culorii irisului, deoarece vor scoate ochii în evidență.

TIPS: Dacă se întâmplă să ai ochi roșii, folosește creion albastru sub pleoapă pentru a contrabalansa culoarea roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here